Neurolinguistisch Programmeren (NLP)

Neurolinguistisch Programmeren (NLP)


Ons brein werkt op basis van de vijf zintuigen: horen, zien, voelen, ruiken en proeven. Hoe je je voelt wordt grotendeels bepaald door wat je je in je hoofd haalt qua gedachten,  NLP kan niet voorkomen dat er zich nare dingen voordoen in je leven maar het kan er wel voor zorgen dat je een goede grip krijgt op je emoties zodat je er beter mee kunt omgaan. NLP werkt in de meeste gevallen wonderlijk goed en geeft snel verbetering bij nare gevoelens die volgen op depressie, burn-out en alle soorten van angsten, alsook bij verslavingsgedrag en blokkades uit het verleden of bezorgdheid voor de toekomst.

 

NLP leert je met eenvoudige en doelgerichte technieken om negatieve patronen te stoppen, te neutraliseren en te vervangen door positieve patronen. Daarnaast omvat NLP een hele reeks van strategieën voor een succesvol leven, wat onder meer inhoudt dat je leert om betere beslissingen te nemen, time-management en het vaststellen en realiseren van dromen, doelen en wensen. Coaching met NLP geeft antwoord op de vraag hoe je de dingen anders kan doen.

Oorsprong


NLP is een verzameling van communicatiemodellen en -technieken dat eind jaren '70 ontstond.  Richard Bandler en John Grinder brachten toen in kaart hoe het bewuste en onbewuste gedeelte van hun hersenen gebruikt kunnen worden om een blijvende verandering te brengen bij hun patiënten. Ze creëerden een aantal elegante en eenvoudig te onderwijzen modellen en technieken die anderen in staat stellen zich specifieke nieuwe manieren van communiceren, leren eigen te maken en zo meer keuzes te krijgen.


Deze technieken en strategieën worden heden door International Master Trainer Joost Van der Leij  gefinetuned, geoptimaliseerd en als wetenschap in beweging onderwezen aan onder andere de Vrije Universiteit van Amsterdam en zijn eigen Institute of Unconventional Wisdom. Het fundament van NLP... je ervaring is je eigen schepping.

Het Enneagram zegt alles over je persoonlijkheidDe manier om je persoonlijkheidstype te ontdekken is het te laten uitzoeken door een daarvoor opgeleide coach.


Het voordeel van het bepalen van jouw enneagramtype is dat zowel de coach als jijzelf oa te weten komt wat je valkuilen zijn. Omdat elk van de bestaande persoonlijkheidstypes  bepaald gedrag vertoont bij stress alsook in een ontspannen toestand, is dit heel leerrijk en handig om te doen vooraleer we een NLP sessie starten. Dat je één van de 9 types bent staat vast. Door middel van gerichte vragen zoek ik uit welk type en welke vleugel jouw persoonlijkheid bepaalt. Het bepalen van jouw enneagramtype is inbegrepen van de NLP-coachingstraject.


Het kan ook afzonderlijk in een aparte sessie worden bepaald.

1. de perfectionist

2. de helper

3. de succesvolle werker

4. de romanticus

5. de analist

6. de loyalist

7. de levensgenieter

8. de baas

9. de bemiddelaar

NLP helpt snel en blijvend bij o.a.


 

- Angsten en fobieën (zoals sociale fobie, angst om in het openbaar te spreken, examenangst, pleinvrees, claustrofobie, vliegangst, waterangst, hoogtevrees, ...)

- Depressies en burn-outs

- Laag zelfbeeld

- Woedeaanvallen

- Zelfmoordgedachten

- Dwangmatige problemen

- Verslavingen (drugs, eten, roken, ...)

- Stress

- Stotteren

- Traumaverwerking

Laatste nieuwtjesSinds kort bied ik in mijn praktijkruimte ook Reiki behandelingen aan. Maak vrijblijvend een afspraak voor een consultatie en kom te weten hoe ik u kan helpen met mijn persoonlijke aanpak   

Praktijkruimte


 

Vijfhoeklaan 8

B-2960 Sint-Job-in-'t-Goor

T +32 468 20 88 72

BTW BE 0700.289.520